dinsdag 3 maart 2009

BEVEILIG UW PC

Benodigde pc beveiliging

Om uw pc goed te beveiligen heeft u maar één virusscanner en één firewall nodig! Meer virusscanners en firewalls bieden geen betere bescherming. Integendeel: ze 'bijten elkaar' en uw pc wordt er zeer traag van. Als u al een anti-virus-programma of firewall op uw pc heeft dient u die dus eerst te deïnstalleren voordat u een nieuwe virusscanner of firewall gaat gebruiken!U kunt wel meerdere anti-spyware-programma's tegelijk gebruiken om handmatig te scannen. Maar gebruik maar één anti-spyware-programma dat continu draait (dus opstart met uw pc en in de systeembalk zichtbaar is): anders wordt uw computer veel te traag.

Aanbeveling gratis pc beveiliging

Met de volgende combinatie van programma's is uw pc over het algemeen afdoende beveiligd:

Anti-virus:

AVG Anti-Virus Free of

!Avast Home Edition
AVG Free is een gebruikersvriendelijke gratis anti-virus- pplicatie, die echter wel wat traag is geworden in versie 8. avast! Home is lichter en sneller en beschermt net als AVG tegen virussen en spyware.

Firewall:


PC Tools Firewall Plus

Eventueel kunt u alleen de ingebouwde Windows Firewall in Windows XP en Windows Vista gebruiken. Deze biedt minder bescherming, maar is makkelijker in het gebruik (geeft namelijk geen meldingen). Ook als uw pc heel veel trager wordt na de installatie van een firewall kunt u overwegen enkel de Windows Firewall te gebruiken (als u Windows XP/Vista heeft). Dit is wel een iets minder veilige optie, die echter ook een redelijke bescherming biedt. Als u gebruikt maakt van een NAT-router dan is uw pc zelfs zonder firewall behoorlijk beveiligd.

www.pc-daycare.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten