dinsdag 3 maart 2009

TRAGE PC ?

1. Schijfopruiming van uw computer

Heeft u last van een trage computer? Wordt uw harde schijf steeds voller? Dan wordt het hoognodig tijd om uw harde schijf even op te ruimen. U zou natuurlijk handmatig alle folders kunnen langslopen, maar nog veel gemakkelijker is de optie ‘schijfopruiming’ in windows. Deze functie berekent de hoeveelheid ruimte die vrijkomt als u de Prullenbak leegt, tijdelijke internetbestanden verwijdert en oude bestanden comprimeert.
U gaat als volgt te werk:
Klik op de ‘start’ knop
Dan gaat u naar:
  1. 'Programma's'
  2. 'Bureau-accessoires'
  3. 'Systeemwerkset'
  4. 'Schijfopruiming'
  5. Selecteer de schijf die u wilt ontdoen van overbodige files
  6. Klik op de optie welke u wilt verwijderen
  7. En klikt u op ‘ok’
Windows gaat nu automatisch uw schijf opruimen. Het kan soms even duren, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.

2. Prullenbak van uw computer legen

Vergeet zo nu en dan niet om uw prullenbak te legen. Het resultaat kan namelijk indrukwekkend zijn, zeker bij grotere schijfruimtes. Standaard reserveert Windows maarliefst tien procent van elke schijf of partitie voor de Prullenbak.
U kunt tevens in de toekomst voorkomen dat uw prullenbak zoveel ruimte in beslag neemt door de te reserveren schuifruimte terug te brengen naar bijvoorbeeld maximaal 1 procent. Dat doet u door te rechtsklikken op 'Prullenbak', voor ´Eigenschappen´ te kiezen, het gewenste percentage in te stellen en daarna op ‘ok’ te klikken.

www.pc-daycare.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten